Home of BeautyZo blijf je er jong en fris uitzien!

Zo blijf je er jong en fris uitzien!

Misschien heb je er al eens van gehoord: Facial Cupping. Het is niet nieuw, maar zelfs al eeuwenoud! Toch is deze gezichtsmassage nog redelijk onbekend in Nederland. En dit terwijl een massage met de wellness cups onder andere bijdraagt aan het verminderen van wallen en rimpels, het verstevigen van je huid en zelfs littekenweefsel kan verzachten! Ben jij al benieuwd?

Wat is Cupping?

Cupping is een oude en universele behandelwijze die zowel in het oosten als in het westen voorkwam. De oudste verwijzingen naar het gebruik van cupping zijn afkomstig uit China. Samen met TuiNa massage, accupunctuur en kruiden maakt cupping deel uit van de traditionele lichaamswerken en de fysiotherapie van de Chinese geneeskunde. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert cupping je bloedcirculatie en heft het blokkades op.

Tijdens een cupping massage wordt de huid vacuüm getrokken, door gebruik te maken van siliconen of glazen cups. Hierdoor wordt bloed naar de huidoppervlakte getrokken en de bloedsomloop ter plaatse gestimuleerd. Dit kun je zowel op het gezicht als op het lichaam doen. Technisch gezien is het te vergelijken met bindweefselmassage. Hier wordt ook plaatselijk het weefsel gestimuleerd om zo de doorbloeding goed op gang te brengen.

Krijg je hier geen blauwe plekken van?!

Facial Cupping is een intensieve massage van het gezicht met behulp van siliconen cups gecombineerd met handmatige bindweefsel- en lymfedrainage technieken. Wanneer de cup lang op één plaats blijft geeft dat een intense ophoping van toxines, bloed en energie in de huid. Je ziet dan een rode/paarsachtige verkleuring, de zogenaamde ‘cup kiss’. Anders dan op het lichaam, waarbij de cups vaak langer op één plaats blijven, laat een cupping massage van je gezicht geen ‘cup kiss’ achter doordat de cups steeds in beweging zijn. Wel kan je een lichte, tijdelijke roodheid zien doordat je bloedcirculatie goed is gestimuleerd.

Hoe voelt cupping?

Het gevoel verschilt per persoon. Sommigen ervaren een tintelend, prikkelend gevoel of diepe warmte, die zelfs een tijd lang na de behandeling nog gevoeld wordt. De meeste mensen ervaren een diepe ontspanning, vanwege het kalmerende effect van cupping op het zenuwstelsel.

Waarom zou ik voor Facial Cupping gaan?

Een Facial Cupping massage heeft veel positieve effecten:
De doorbloeding van de huid verbetert, waardoor de temperatuur van de huid stijgt en de stofwisseling van het huidweefsel versterkt wordt en zweet- en andere klieren beter werken. Zo wordt er bijvoorbeeld meer collageen en elastine aangemaakt, wat zorgt voor een gezonde, stevige huid met minder kraaienpootjes, lijntjes, rimpels en littekens.

Ook opgeslagen toxines en afvalstoffen worden afgevoerd (detox!), wat het vermogen van de huid om zichzelf te vernieuwen versterkt. Maar ook vochtophopingen worden makkelijker afgevoerd: dag, vochtwallen!

Cupping brengt daarnaast de doorbloeding van spieren goed op gang, waardoor je minder stijfheid en meer ontspanning ervaart. Zelfs op hoofdpijn en migraine kan cupping een gunstig effect hebben.

Na een Facial Cupping massage worden werkstoffen uit serums en crèmes ook nog eens beter opgenomen, wat ervoor zorgt dat alles wat je op je gezicht smeert beter z’n werk kan doen.

Verder heeft Facial Cupping een vaat verstevigende werking, een regulerend effect op de talgproductie en verbetert de algemene huidskleur en -textuur.

Hallo, gezonde, stralende huid zonder oneffenheden!

Klinkt goed! Werkt dit voor iedereen?

Zoals bij de meeste behandelingen die je bij een schoonheidsspecialist kunt ondergaan, is ook Facial Cupping niet voor iedereen geschikt. Jouw gezondheid staat in alle gevallen voorop!

Heb je een beschadigde huid, open wondjes, koorts, een besmettelijke huidaandoening of ben je (zon)verbrand, ziek of zwanger, dan is Facial Cupping geen geschikte behandeling voor jou op dit moment. Ook als je last hebt van (actieve) ontstekingen of vaataandoeningen kies je liever voor een andere behandeling.

Huidverbeterende behandelingen zijn sowieso niet geschikt voor je als je extreem vermoeid of uitgeput bent of een slechte algemene gezondheid hebt, omdat je lichaam de energie voor andere processen nodig heeft en je dus niet het gewenste resultaat zult behalen.

In sommige gevallen is overleg met je behandelend arts nodig, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van hartafwijkingen, maag- en/of darmzweren en bij bepaald medicijngebruik.

Twijfel je? Vraag gerust om advies, ik denk altijd graag met je mee!

Ik heb weleens gezien dat je dit ook thuis kunt doen…

Dat klopt! Het voordeel van een Facial Cupping massage bij een schoonheidsspecialiste is dat jij even volledig in de watten gelegd wordt en dus optimaal kunt ontspannen. Daarnaast wordt er door schoonheidsspecialisten ook gewerkt met producten met hoge concentraties werkstoffen, waardoor je een nog groter effect kunt behalen. Bij een goede huidspecialist kun je ook terecht voor uitleg en producten om zelf thuis op de juiste manier aan de slag te gaan met Facial Cupping, want echte huidverbetering is altijd een samenwerking tussen jou en je specialist.

Hoe doe je dat dan thuis?

Voor de beste uitleg ben je natuurlijk van harte welkom in de salon! Hieronder zal ik een stappenplan delen, voor een fijne cupping massage van je gezicht zodat je meteen al zelf aan de slag kunt. Goede cups voor je gezicht bestel je hier.

Stap 1: Reiniging
Reinig je huid met een milde cleanser en verwijder de cleanser en het vuil met een warme doek of washand.

Stap 2: Cupping Massage
– Verdeel een kleine hoeveelheid Dry Skin Rescue Serum of andere olie over je gezicht (zorg ervoor dat er voldoende olie aangebracht is, zodat de cup makkelijk over de huid kan glijden. Gebruik ook niet te veel olie, dan heb je onvoldoende grip);
– Plaats de cup vacuüm op je huid door in de cup te knijpen, deze op je huid te plaatsen en weer los te laten;
– Masseer met ronddraaiende, strijkende of pompende bewegingen (dit laatste doe je door de cup in te drukken, te plaatsen en weer los te maken door opnieuw in te drukken) de cup over je wangen, de kaaklijn, je voorhoofd en rond je ogen (werk altijd van binnen naar buiten, dus van je neus richting je oor);
– Verdeel ook weer een kleine hoeveelheid Dry Skin Rescue Serum of andere olie over je decolleté en plaats de cup op je borstbeen en beweeg deze richting je schouders.

Stap 3. Verzorging
Verwijder eventuele resten van de olie met een warme doek of washand. Heb jij een vochtarme of droge huid? Laat de olie dan lekker op je huid! Ga je voor totale ontspanning? Breng dan een serum passend bij jouw huid en wensen aan en daaroverheen een masker. Geen tijd voor een masker? Dan worden de werkstoffen uit jouw serum en dag– of nachtcrème nu ook extra goed opgenomen.

Stap 4. Je cup schoonmaken
Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je cups, is het belangrijk ze op de juiste manier te reinigen. Spoel ze na gebruik af met lauwwarm water en maak ze schoon met een desinfecterende zeep. Spoel je cups altijd goed af na het wassen. Gebruik geen alcohol om te desinfecteren, daarvan kunnen je cups hard worden en scheuren. Je cups kunnen ook niet tegen de vaatwasser, dus maak ze altijd met de hand schoon.

Stap 5. Hydrateren
Zorg ervoor dat je voldoende drinkt na de massage om je lichaam te helpen de afvalstoffen af te voeren. Dit is altijd goed voor je, maar na een massage echt noodzakelijk! Maak ook hier een lekker momentje voor jezelf van met lekkere thee of door wat fruit aan je water toe te voegen.

Meer tips?

Wil jij meer tips om je huid gezond te houden? Laat je e-mailadres achter op de home pagina en krijg elke maand handige weetjes in je mailbox! Natuurlijk kun je me ook volgen op Instagram en Facebook, waar ik regelmatig tips voor een stralende huid deel. Liever een vrijblijvend, persoonlijk advies? Stuur me een berichtje!