Home of BeautyZomerse invloeden op je huid

Zomerse invloeden op je huid

Geniet jij ook zo van de heerlijke zonnestralen? En neem je graag een verfrissende duik in de zee of het zwembad? Of koel je liever binnen af met de airco aan?

Hoe fijn het ook is om lekker van al die zomerse taferelen te genieten, je huid kan er behoorlijk door van slag raken… Niet alleen schade en versnelde huidveroudering door UV-straling zoals pigmentvlekken, rimpels en ook huidkanker ligt op de loer, je kunt ook snel meer last krijgen van puistjes en een geïrriteerde huid. Dat wil je natuurlijk niet!

Waarom is mijn huid onrustiger in de zomer?

Onder invloed van de zon produceert je huid meer talg en zweet je meer. Door het zweet kan de pH-waarde van je huid verstoord raken en zeker wanneer het zweet te lang op je huid blijft liggen ontstaat er door het vuil en zout sneller een puistje.

Een huid die juist erg droog is, bijvoorbeeld door zwemmen of afkoelen in de airco, gaat meer talg aanmaken. Als de hoornlaag van je huid door de zon ook nog wat verdikt is, kan die extra talg gemakkelijk ophopen en puistjes veroorzaken.

Dan zijn er nog zonnebrandcrèmes en aftersun die je huid afsluiten of irriterende stoffen bevatten, waardoor je huid onrustig kan worden.

Is er dan alleen maar slecht nieuws?! Natuurlijk niet!

Naast de invloeden die ik hierboven beschreven heb, heeft de zon zeker ook positieve invloeden op je huid! Zo maak je meer vitamine D aan en ziet er vaak wat gezonder uit. Ook heeft de zon een kalmerende werking, wat maakt dat je huid er gladder rustiger uitziet. En natuurlijk staat een bruin kleurtje simpelweg beter dan een doffe, grauwe winterhuid toch?

6 tips om je huid te laten stralen!

  1. Reinigen

Neem ’s ochtends een snelle, lauwwarme douche en reinig je huid met een milde reiniger. Zorg dat je hierna de pH-waarde van je huid hersteld met een geschikte toner.

  1. Hydrateren

Kies voor een goede moisturizer voor je gezicht die bij jouw huid past en vergeet ook je lijf niet in te smeren met een hydraterende lotion om de vochtbalans weer op peil te brengen. Drink gedurende de dag voldoende, minimaal 1,5 liter vocht (dus ja, iets anders dan alleen water telt ook, maar alcoholische drankjes niet 😉)

  1. Zonbescherming

Het is belangrijk om je minstens 30 minuten voordat je de zon in gaat in te smeren met een SPF. Dit herhaal je vervolgens elke 2 uur gedurende de dag. Kies ’s ochtends bijvoorbeeld voor de Anti-Aging Protect Cream (onder je make-up) en gedurende de dag voor een Brush on Block (SPF30). Zo ben je de hele dag goed beschermd, zonder je huid af te sluiten! Zorg ervoor dat je voldoende van de SPF aanbrengt, want bij te zuinig gebruik biedt geen enkele SPF de beschermingsfactor die op de verpakking staat.

  1. Dode huidcellen verwijderen

2x per week scrubben om dode huidcellen te verwijderen is een must: je huid kan zich beter herstellen doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd er ontstaan minder snel onzuiverheden. Zo blijft je huid mooi glanzend en egaal. Kies altijd een milde scrub met ronde korrel, zodat je huid niet beschadigt.

  1. Masker

Wanneer je met de scrub de dode huidcellen hebt verwijderd, is je huid helemaal klaar om een extra boost te krijgen met behulp van een masker. Heb je veel last van onzuiverheden? Kies dan een reinigend masker zoals het Detox Clay Mask. Juist last van een droge huid? Dan kies je bijvoorbeeld voor het Moisturizing Mask. Je kunt de maskers natuurlijk ook afwisselen of tegelijk gebruiken. Wanneer je ze tegelijk gebruikt breng dan het Detox Clay Mask aan op de delen van je gezicht waar de onzuiverheden zitten (vaak zijn dit je voorhoofd, neus en kin) en het Moisturizing Mask op de drogere delen (meestal zijn dit je wangen, hals en decollete).

  1. Boek een behandeling bij jouw huidspecialist

Laat je huid regelmatig behandelen in de salon, zo houdt je jouw huid in optimale conditie en straal jij deze zomer én daarna. Ook krijg je altijd deskundig advies over jouw huidverzorging, zodat je zeker weet dat je ook thuis goed bezig bent!

Meer tips?

Wil jij meer tips om je huid gezond te houden? Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, krijg jij elke maand handige weetjes in je mailbox! Natuurlijk kun je me ook volgen op Instagram en Facebook, waar ik regelmatig tips voor een stralende huid deel. Liever een vrijblijvend, persoonlijk advies? Stuur me een berichtje!

Foto door Link Hoang op Unsplash